Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Γνωριμία με έναν από τους πρωτεργάτες του Internet


 
Η λειτουργία του Διαδικτύου βασίζεται στα πρωτόκολλα TCP/IP, που δημιουργήθηκαν από τους αμερικανούς επιστήμονες της πληροφορικής Vint Cerf και Bob Kahn. Οι δυο τους «πάτησαν» ωστόσο στην ερευνητική δουλειά του Louis Pouzin. Ήταν αρχές του ’70 όταν ο Pouzin δούλευε ως ερευνητής για τη γαλλική κυβέρνηση, οπότε και συνέλαβε την ιδέα ενός καινοτόμου υπολογιστικού δικτύου. Το δικό του δίκτυο ονομάστηκε ...
«CYCLADES», το σχέδιο του οποίου έμελλε να επηρεάσει καθοριστικά την ανάπτυξη του πρωτοκόλλου TCP/IP.
Και δεν είναι δύσκολο να δει κάποιος γιατί. Με το «CYCLADES», ο Pouzin κατασκεύασε ένα δίκτυο στο οποίο η ροή της πληροφορίας μεταξύ των υπολογιστών εποπτευόταν από τους ίδιους τους υπολογιστές – και όχι από το δίκτυο. Με άλλα λόγια, συνέλαβε την καθοριστική ιδέα που κάνει το Internet… Internet!
«Σχεδιάσαμε το “CYCLADES” με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να συνδέεται με άλλα δίκτυα – στο μέλλον», ανακαλεί ο Pouzin. Κι αυτή η κίνηση θα τον έβαζε μια για πάντα στο πάνθεο των πρωτεργατών του Internet, παρέα με ονόματα όπως οι sir Tim Berners-Lee, Ray Tomlinson, Leonard Kleinrock και φυσικά τους Vint Cerf και Bob Kahn.

Ποιος ήταν ο Louis Pouzin

http://techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_1113.jpeg
Γεννήθηκε στη Γαλλία και σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού. Πριν σχεδιάσει μάλιστα το «CYCLADES» για λογαριασμό της Delegation a l’Informatique, της γαλλικής κυβερνητικής υπηρεσίας που επόπτευε την ανάπτυξη υπολογιστικών σχεδίων, έπαιξε ρόλο και στην κατασκευή ενός πρωτόγονου δικτύου στις ΗΠΑ.
Και ήταν στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στα μέσα του ’60 που εργάστηκε στο Compatible Time-Sharing System (CTSS), ένα από τα πρώτα συστήματα διαμοιρασμού αρχείων της Ιστορίας, τον άμεσο πρόγονο των σύγχρονων δικτύων.
Ως μέλος της ελίτ ομάδας του ΜΙΤ, ο Pouzin συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία του RUNCOM, του πρώτου λειτουργικού συστήματος του κόσμου που παρείχε πρόσβαση στον ίδιο τον πυρήνα του λειτουργικού. Το RUNCOM θα οδηγούσε μετέπειτα στο UNIX, το περίφημο λειτουργικό που θα μετέδιδε την ιδέα του δικτύου στα πέρατα του υπολογιστικού κόσμου…
http://techit.gr/wp-content/uploads/2013/01/fetcher_128.jpeg
Ο Pouzin θα επέστρεφε στη Γαλλία στα τέλη του 1971 και θα αναλάμβανε, για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης, το έργο ανάπτυξης του πρώτου εθνικού ερευνητικού δικτύου της χώρας. Κατόπιν θα επισκεπτόταν για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ, όπου και θα γνώριζε πολλά από τα μυαλά πίσω από το ακόμα πιο περίφημο ARPANET, το πειραματικό δίκτυο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που αναπτύχθηκε στα τέλη του ’60 και έμελλε να οδηγήσει στο γνωστό μας INTERNET!
O Pouzin αφιέρωσε τη σπουδαία καριέρα του στη δημιουργία δικτύων που θα μπορούσαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες ελεύθερα, ιδέες που κυοφόρησαν τον Παγκόσμιο Ιστό. Η δημιουργία του Internet δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ερευνητική δουλειά και την καινοτόμα σκέψη του Γάλλου, γι’ αυτό και το όνομά του φιγουράρει στους πρωτεργάτες του Διαδικτύου…

http://techit.gr/