Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ρολόι χειρός υπολογίζει με ένα λογισμικό την ημερομηνία θανάτου

E318208FB17997D41736D5B9B36E3879 Ρολόι χειρός προβλέπει την ημερομηνία θανάτου μέχρι δευτερολέπτου!

Το Tikker υπολογίζει με ένα λογισμικό την ημερομηνία θανάτου και αρχίζει να μετρά αντίστροφα σε χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα μέχρι το τέλοςΑν κάποιος, ό,τι και αν κάνει, θέλει να μην ξεχνάει ούτε στιγμή ότι θα πεθάνει, τότε γι’ αυτόν έχει φτιαχτεί το νέο «ρολόι του θανάτου», που στην οθόνη του δείχνει πόσο χρόνος ζωής (ακόμα και σε δευτερόλεπτα!) έχει απομείνει στον κάτοχό του.Το Τikker, όπως λέγεται το ασυνήθιστο -και κάπως μακάβριο- ρολόι χειρός, που σίγουρα δεν...
προορίζεται για όσους θεωρούν ότι θα ζήσουν για πάντα, είναι δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Φρέντρικ Κόλτινγκ, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ».
Ο ίδιος πάντως προτιμά να το αποκαλεί «ρολόι της ευτυχίας», επειδή, όπως ισχυρίζεται, ο στόχος που το σχεδίασε, είναι να θυμίζει στους ανθρώπους ότι η ζωή είναι σύντομη και συνεπώς κάθε στιγμή θα πρέπει να την χαίρονται σαν να είναι η τελευταία.
Για να εξατομικευτεί το ρολόι ανάλογα με τον κάθε χρήστη του, ο τελευταίος πρέπει αρχικά να συμπληρώσει ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο για το προσωπικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό του, την ηλικία του, το βάρος του, τις συνήθειές του (κάπνισμα, αλκοόλ, σωματική άσκηση κ.λπ.) κ.α., έτσι ώστε να προκύψει -με το κατάλληλο λογισμικό- μια πρόβλεψη για την ημερομηνία του θανάτου του (ασφαλώς αρκετά αυθαίρετη…). Αυτή η ημερομηνία εισάγεται στο ρολόι, το οποίο αμέσως αρχίζει να μετρά αντίστροφα σε χρόνια, μέρες, ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, θυμίζοντας στον κάτοχό του ότι ο χρόνος κυλάει και χάνεται ανεπιστρεπτί.


«Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, όμως στη σύγχρονη κοινωνία σπάνια μιλάμε γι’ αυτό. Νομίζω πως αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για τον επικείμενο θάνατό μας, θα κάναμε σίγουρα καλύτερες επιλογές όσο ζούμε» δήλωσε ο Φρέντρικ Κόλτινγκ, ο οποίος είχε την ιδέα για το ασυνήθιστο ρολόι μετά τον θάνατο του παππού του.
Πηγή: protothema.gr