Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Οι διωκτικές αρχές μπορούν τεχνικά να εντοπίζουν κινητά τηλέφωνα χωρίς ένταλμα!!

Mobile Surveillance2 Οι διωκτικές αρχές μπορούν τεχνικά να εντοπίζουν κινητά τηλέφωνα χωρίς ένταλμα!! Δείτε πως και με τι κόστος!Τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί μία ιδιαίτερη αύξηση στις μεθόδους που χρησιμοποιούν διωκτικές αρχές στο εξωτερικό για να παρακολουθούν και να επιβλέπουν τις ζωές πολιτών. Για μεγάλο αριθμό υποθέσεων οι υπηρεσίες επιβολής νόμου, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες αλλά και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τις υποθέσεις που ερευνούν. Σημαντικότατο ρόλο κατά την διάρκεια των ερευνών όλων των υποθέσεων αποτελεί η αξιολόγηση των επικοινωνιών μέσω κινητών ....
τηλεφώνων των εμπλεκομένων.
Συχνά όμως η έρευνα προσκρούει στην  άρση απορρήτου των επικοινωνιών που ζητούν οι αρχές ώστε να αντλήσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Κάποιες φορές αυτό παρέχεται, κάποιες άλλες όμως όχι, ανάλογα με την άποψη που έχει ο επιβλέπων δικαστικός για την σοβαρότητα της κάθε υπόθεσης.
Φαίνεται όμως ότι με την χρήση υψηλής τεχνολογίας, οι διωκτικές αρχές παρακάμπτουν την ανάγκη έκδοσης ενταλμάτων και άρσης απορρήτου και μπορούν να αντλούν τα στοιχεία που επιθυμούν απουσία των σχετικών επίσημων εγκρίσεων!
                 Mobile Surveillance 1024x768 Οι διωκτικές αρχές μπορούν τεχνικά να εντοπίζουν κινητά τηλέφωνα χωρίς ένταλμα!! Δείτε πως και με τι κόστος!
Ένα κατασκοπευτικό/παρακολουθητικό εργαλείο που έχει δημιουργήσει η εταιρεία Harris Corp με την ονομασία Stingray  είναι αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας χρησιμοποιούν πλέον οι διωκτικές αρχές.
Το Stingray είναι ουσιαστικά ένας ψεύτικος αναμεταδότης κινητής τηλεφωνίας που μπορεί να τοποθετηθεί εντός οχήματος και να καλύψει μια περιοχή παρακολουθώντας τον ύποπτο (σ.σ και πλήθος άλλων ανυποψίαστων πολιτών) συνήθως χωρίς ένταλμα ή επίσημη έγκριση από δικαστική αρχή. Το Stingray “αναγκάζει” ουσιαστικά τα κινητά τηλέφωνα μιας γεωγραφικής περιοχής να συνδεθούν σε αυτό, αντικαθιστώντας την αντίστοιχη υποδομή κάλυψης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Μόλις πραγματοποιηθεί η σύνδεση των κινητών τηλεφώνων στην ψευδοκεραία είναι εφικτή η παρακολούθηση των εισερχομένων και εξερχομένων μηνυμάτων, εισερχομένων και εξερχομένων μηνυμάτων e-mail, δραστηριότητα web browser και δυνατότητα παρακολούθησης συνομιλιών....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr