Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Χάπια με βάση ουσίες τροφών έχουν όπως φαίνεται ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό

«Νόστιμα» χάπια για καλή υγείαΠριν από λίγες εβδομάδες έρευνα ειδικών του  Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ έδειξε ότι ένα «χάπι ντομάτας» την ημέρα δρα προστατευτικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Το χάπι περιέχει τη φυσική αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο. Η διαπίστωση των ερευνητών πιθανώς εξηγεί γιατί η μεσογειακή δίαιτα, που περιέχει πολλές ντομάτες, μειώνει την πιθανότητα καρδιολογικών προβλημάτων. Το λυκοπένιο, το οποίο αποτελεί βασικό αντιοξειδωτικό συστατικό της ντομάτας και είναι δέκα φορές πιο ισχυρό από τη βιταμίνη Ε, θεωρείται ότι.... προστατεύει τα κύτταρα από τυχόν βλάβες λόγω οξείδωσης. Η ποσότητα του λυκοπενίου ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία της ντομάτας και τον τρόπο που αυτή καταναλώνεται (ωμή, μαγειρεμένη, επεξεργασμένη σε έτοιμη σάλτσα κ.τ.λ.). Οταν το λυκοπένιο καταναλώνεται παράλληλα με ελαιόλαδο, όπως σε μια χωριάτικη σαλάτα, τότε η δράση του φαίνεται να αυξάνεται.

Σοκολατοχαπάκια
Μπορεί να μην είναι εξίσου απολαυστικό με το να τρώει κάποιος μια πλάκα σοκολάτας, ωστόσο η λήψη... χαπιών που θα κλείνουν μέσα τους όλα τα καλά της μαύρης σοκολάτας χωρίς τα «κακά» παρελκόμενα (βλέπε ζάχαρη και λιπαρά) ίσως αποδειχθεί σωτήρια ενάντια στα καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια. Και τώρα μια νέα μελέτη ξεκινά προκειμένου να ανακαλυφθεί αν τα «σοκολατοχαπάκια» μπορούν να προστατεύσουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα «σοκολατοχαπάκια» περιέχουν θρεπτικά συστατικά σε τόσο μεγάλες ποσότητες ώστε χρειάζεται να καταναλώσει κάποιος ατελείωτες σοκολάτες ώστε να λάβει τις αντίστοιχες. Στη νέα μελέτη στην οποία θα διερευνηθεί η επίδραση των... νόστιμων χαπιών στην καρδιά θα περιληφθούν 18.000 άνδρες και γυναίκες από τις ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι τρώνε σοκολάτα επειδή τους αρέσει και όχι επειδή πιστεύουν ότι είναι καλή για την υγεία τους. Η ιδέα της μελέτης μας είναι να κατανοήσουμε αν υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τα συστατικά της σοκολάτας χωρίς τη ζάχαρη και τα λιπαρά που αυτή περιέχει και δεν ωφελούν την υγεία»
ανέφερε η δρ ΤζοΑν Μάνσον, επικεφαλής του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Brigham and Women's στη Βοστώνη.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα είναι η μεγαλύτερη που θα εξετάσει την επίδραση των φλαβονολών  του κακάου στην ανθρώπινη υγεία. Ως σήμερα μικρότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι φλαβονόλες του κακάου βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης, την ανοχή στην ινσουλίνη, την υγεία των αρτηριών και άλλους δείκτες υγείας.

Χάπι ελιάς....
 
Διαβάστε περισσότερα στο:www.tovima.gr