Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Συσκευή δημιουργεί νερό στην απόλυτη ξηρασία

Το νέο θαύμα της βιομιμητικής: Συσκευή δημιουργεί νερό στην απόλυτη ξηρασίαΕμπνευσμένο από έναν... κάτοικο ενός από τα ξηρότερα και πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη μας, μια ομάδα ερευνητών με έδρα στο Πανεπιστήμιο Ράις δημιούργησε μια συσκευή που μπορεί να συλλέξει νερό από την ατμόσφαιρα ακόμα και στην έρημο.
Η έρημος Ναμίμπ είναι ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον. Η άμμος μπορεί να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι και οι εξαιρετικά σπάνιες ....
βροχοπτώσεις, κάνουν τη ζωή στην περιοχή αδιαμφισβήτητα πρόκληση.
Ωστόσο ένα έντομο έχει εξελιχθεί με έναν έξυπνο τρόπο προκειμένου να επιβιώσει στις ακραίες αυτές συνθήκες. Το σκαθάρι της ερήμου μπορεί να συλλάβει το πόσιμο νερό από περιοδικές ομίχλες νωρίς το πρωί που σαρώνουν όλη την έρημο μόνο δύο φορές το χρόνο χρησιμοποιώντας το κέλυφός του.
Η επιφάνεια της πλάτης του καλύπτεται από εξογκώματα που προσελκύουν τα μόρια του νερού, ενώ οι κοιλότητες είναι κηρώδεις ακριβώς όπως μια αντικολλητική επιφάνεια και απωθούν το νερό. Χάρη σε αυτή την αρχιτεκτονική το σκαθάρι είναι σε θέση να εισπράξει τα σταγονίδια νερού από την ομίχλη, στέλνοντας τα κατευθείαν στο σώμα του.
Προκειμένου να αναδημιουργήσουν αυτό το αξιόλογο σύστημα συλλογής νερού, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ευθυγραμμισμένους μικροσκοπικούς κυλίνδρους άνθρακα, ή νανοσωλήνες άνθρακα.
Στη συνέχεια, κάλυψαν και τις δύο πλευρές της....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr
.