Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Αμερικανοί και Δανοί επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις

Αμερικανοί και Δανοί επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις, που συναντιούνται σε λιγότερο από το 1% του πληθυσμού και οι οποίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και εμφράγματος έως 40%, καθώς επιφέρουν σημαντική πτώση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων. Τα ελπιδοφόρα ευρήματα προέκυψαν από δύο ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες. Αν αναπτυχθούν νέα φάρμακα στο μέλλον, τα οποία θα «μιμούνται» την εν λόγω μετάλλαξη, τότε μπορεί να.... βοηθηθούν πολύ περισσότεροι άνθρωποι, ιδίως όσοι ανήκουν στην ομάδα υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου. Εφόσον αυτό όντως συμβεί, τότε θα είναι, ύστερα από δεκαετίες, η πρώτη νέα κατηγορία φαρμάκων για την προστασία της καρδιάς μετά τις στατίνες που μειώνουν την χοληστερόλη και οι οποίες εμφανίστηκαν στη δεκαετία του ΄80.
Έκτοτε δεν έχουν ουσιαστικά βρεθεί νέα σημαντικά φάρμακα που να μειώνουν προληπτικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Όμως, όπως προειδοποιούν ειδικοί, η ανάπτυξη νέων φαρμάκων χρειάζεται χρόνια και δεν είναι εγγυημένο ότι πράγματι αυτά θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

Η στεφανιαία νόσος είναι η πιο κοινή μορφή καρδιοπάθειας και η βασική αιτία θανάτου σε πολλές χώρες. Το υψηλό επίπεδο των λιπιδίων στο αίμα («καλή» και «κακή» χοληστερόλη, τριγλυκερίδια) θεωρούνται βασικός παράγων κινδύνου για τη νόσο.

Επειδή όμως ακόμη κι όταν μειώνεται το επίπεδο της....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr