Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ενα εξωγήινο μαγικό νησί στον Τιτάνα

Ενα εξωγήινο μαγικό νησί στον Τιτάνα: Τι παρατήρησαν οι επιστήμονες στο δορυφόρο του ΚρόνουΕνα μυστηριώδες γεωλογικό φαινόμενο παρατήρησαν αστρονόμοι της NASA στον δορυφόρο του Κρόνου. Πρόκειται για ένα «μαγικό νησί» που εμφανίστηκε φευγαλέα σε μία από τις θάλασσες του Τιτάνα, για να εξαφανιστεί και πάλι λίγες ημέρες αργότερα.
Αν και οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για την ταυτότητά του φαινομένου αυτή τη στιγμή, εικάζουν ότι είναι μία ένδειξη από δυναμικές γεωλογικές διεργασίες που....
συμβαίνουν στο βόρειο ημισφαίριο.
Ο Τιτάνας, το μεγαλύτερο από τα 62 φεγγάρια του Κρόνου, είναι ένα ενδιαφέρον ουράνιο σώμα που μοιάζει αρκετά με τη Γη και έχει τραβήξει την προσοχή των ερευνητών τα τελευταία χρόνια.
Είναι τυλιγμένος σε μια παχιά, χρυσή ατμόσφαιρα που αποτελείται κυρίως από άζωτο και θυμίζει την πρώιμη Γη, ενώ έχει ένα εκτεταμένο σύστημα λιμνών, θαλασσών και ποταμών που γεμίζουν με υγρό αιθάνιο και μεθάνιο.
Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, το Cassini τράβηξε μια σειρά από εικόνες του Τιτάνα συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τη δεύτερη μεγαλύτερη θάλασσα του, τη Ligeia Mare, τα οποία εστάλησαν στο Jet Propulsion Laboratory στο Caltech για επεξεργασία και ανάλυση.
Πρόσφατα, συγκρίνοντας τις εικόνες με παλαιότερα δεδομένα για να ψάξουν για τυχόν αλλαγές, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα περίεργο φωτεινό σημείο στην Ligeia Mare που δεν ήταν παρόν στις εικόνες που ελήφθησαν πριν από το Ιούλιο του 2013.
Το φωτεινό σημείο ήταν περίπου 20 χιλιόμετρα....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr