Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Tο πρώτο «μεταλλαγμένο» μήλο

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο «μεταλλαγμένο» μήλοΠρόκειται για δύο γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες μήλων, σχεδιασμένες να μην μαυρίζουν όταν κόβονται
Στην πάνω σειρά, το «μεταλλαγμένο» μήλο της ποικιλίας Granny. Στην κάτω σειρά, ένα συμβατικό μήλο Granny. Credit: (Okanagan)
Ουάσινγκτον 
Απορρίπτοντας τις ενστάσεις της βιομηχανίας βιολογικών προϊόντων και διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων, το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ενέκρινε δύο γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες μήλων, σχεδιασμένες να μην μαυρίζουν όταν κόβονται. Οι νέες ...
ποικιλίες αναπτύχθηκαν από την καναδική Okanagan Specialty Fruits, οι οποίες σκοπεύει να τις διαθέσει στην αγορά με τις ονομασίες Arctic Granny και Arctic Golden.

Και στις δύο ποικιλίες έχει «αποσιωπηθεί», ή απενεργοποιηθεί, το γονίδιο της οξειδάσης των πολυφαινολών (PPO), στο οποίο οφείλεται το μαύρισμα του μήλου όταν κοπεί ή χτυπηθεί. O δημιουργός τους διαβεβαιώνει ότι τα νέα μήλα δεν περιέχουν κανένα επιπλέον συστατικό.
Οι αντιδράσεις
Δεδομένου ότι οι μηλιές χρειάζονται αρκετά χρόνια μέχρι να γίνουν αποδοτικές, οι ποικιλίες Arctic θα είναι διαθέσιμες σε μικρές μόνο ποσότητες όταν κάνουν ντεμπούτο το 2016. Κατά της έγκρισης των νέων μήλων τάχθηκε μεταξύ άλλων η Ένωση Καταναλωτών Βιολογικών Προιόντων (OCA), υποστηρίζοντας ότι οι γενετικές αλλαγές θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Για «πιθανούς κινδύνους» έκανε λόγο και η μη κυβερνητική οργάνωση Center for Food Safety.

Από την πλευρά της, η Okanagan διαβαίωσε ότι τα μήλα της «είναι τα καλύτερα ελεγμένα στο κόσμο». Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, το υπουργείο Γεωργίας (USDA) μπορούσε να εξετάσει την αίτηση της Okanagan αποκλειστικά βάσει των αναλύσεων για ενδεχόμενους κινδύνους εξάπλωσης παθογόνων στη γεωργία.

Έκρινε ότι οι νέες ποικιλίες «είναι απίθανο να ....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr