Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι άνθρωποι... επιβιώνουν μετά από έμφραγμα

Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο, ύστερα από ένα έμφραγμα, από ό,τι οι λεπτοί, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα στη Βρετανία, υπεύθυνος της οποίας ήταν ένας Έλληνας επιστήμονας.
Η μελέτη δείχνει ότι το πάχος μπορεί να λειτουργεί προστατευτικά μετά το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό, συνιστώντας μια τελευταία γραμμή άμυνας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον.... Χαράλαμπο Αντωνιάδη, αναπληρωτή καθηγητή καρδιαγγειακής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ».
Το αυξημένο λίπος που περιβάλλει τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς, στην περίπτωση των ανθρώπων με παραπανίσια κιλά, απελευθερώνει χημικές ουσίες που μειώνουν τη βλάβη στην καρδιά μετά το έμφραγμα. Στη ουσία, πρόκειται για το λεγόμενο «παράδοξο της παχυσαρκίας», καθώς κάποιος με κανονικό δείκτη σωματικής μάζας φαίνεται πως είναι πιο ευάλωτος σε περίπτωση εμφράγματος.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ιστούς καρδιάς από καρδιοπαθείς που είχαν κάνει χειρουργική επέμβαση και διαπίστωσαν ότι στους παχύσαρκους ορισμένα είδη λίπους απελευθερώνουν χημικές ουσίες με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.

Αρχικά, η εναπόθεση λίπους στις αρτηρίες περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος και «ζορίζει» την καρδιά, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε έμφραγμα. Όμως, από την άλλη, φαίνεται πως, πέρα από ένα επίπεδο, το πάχος έχει και προστατευτική δράση.Έτσι, οι παχύσαρκοι άνθρωποι κινδυνεύουν μεν περισσότερο να πάθουν καρδιοπάθεια ή έμφραγμα, όμως, αν αυτό συμβεί, έχουν επίσης μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο στη συνέχεια.

Όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης, «το λίπος έχει κακή φήμη, όμως συνεχώς.....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr