Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Tο Facebook ασχολείται με αυτό που αποκαλεί «βαθιά μάθηση»

facebook big dataMην κάνετε λάθος, η Google δεν είναι η μόνη web υπηρεσία που συλλέγει και αναλύει big data έχοντας σαν στόχο να «σπάσει» την τεχνητή νοημοσύνη. Το επιστημονικό περιοδικό Technology Review του MIT ανέφερε σήμερα, ότι το Facebook ασχολείται με αυτό που αποκαλεί «βαθιά μάθηση» (deep learning από το big data). Η εταιρεία δημιούργησε μια μικρή ερευνητική ομάδα για αυτό το σκοπό. Το project και της δουλειάς της είναι μυστικό, αλλά περιλαμβάνει πειραματισμούς πάνω στην...
βαθιά μάθηση, μια τεχνολογία που έχι σαν στόχο την μηχανική μάθηση και επιθυμεί να καταστήσει δυνατό στους υπολογιστές να σκέφτονται, να κατανοούν, και να μορφώνονται μόνοι τους, μια μόρφωση πολύ πιο πέρα ​​από αυτή που έχουν οι άνθρωποι. Η βαθιά μάθηση αναπαράγει τα στρώματα των νευρώνων στο νεοφλοιό – το μέρος του ανθρώπινου εγκεφάλου που σκέφτεται. Είναι η ιδέα πίσω από το Siri, η σημασιολογική αναζήτηση, το Watson της IBM, η νέα ιατρική ανακάλυψη, η φυσική γλώσσα της αναγνώρισης, τα αυτό-οδήγούμενα αυτοκινήτα και τα ρομπότ σαν εργατικό δυναμικό.

Αυτή τη στιγμή , είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχουμε στο να καταστήσουμε το επιστημονικό όνειρο της τεχνητής νοημοσύνης μια σύγχρονη πραγματικότητα. facebook big data Για τα δύο τελευταία χρόνια, η Google έχει κυριαρχήσει στον τομέα της βαθιάς μάθησης, αλλά είναι αρκετά λογικό ότι το Facebook είναι ένας άξιος αντίπαλος σε αυτό το παιχνίδι. Το κοινωνικό δίκτυο έχει έναν πολύ σημαντικό άσο στο μανίκι του: Τα δεδομένα από 1 δισεκατομμύριο χρήστες (300 εκατομμύρια ενεργούς) και τις προσωπικές πληροφορίες από την ζωή τους που εισρέουν στις βάσεις δεδομένων του κάθε μέρα. Τα big data και και η μηχανική μάθηση πάνε χέρι-χέρι, δεδομένου ότι το «νευρωνικό δίκτυο» μπορεί να διδάσκει τον ίδιο του τον «εαυτό» αντλώντας συνδέσεις και ιδέες από τις πληροφορίες που έχει πρόσβαση. Το μυαλό μας μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκο από ένα μηχάνημα που προσπαθεί να το μιμηθεί, αλλά το Google και το Facebook έχουν τόσες πληροφορίες που είναι αδύνατο να τις συλλάβει και να τις διατηρήσει ένας ανθρώπινος εγκέφαλος.

 Vicarious is developing machine learning software based on the computational principles of the human brain. Our first technology is a visual perception system that interprets the contents of photographs and videos in a manner similar to humans. Powering this technology is a new computational paradigm we call the Recursive Cortical Network ™.

 Πάνω σε αυτό το γεγονός στηρίχτηκε μια ρωσική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων όταν αποφάσισε να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο Facebook πριν από δύο χρόνια, πιστεύοντας ότι το κοινωνικό δίκτυο είναι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Το ίδιο γεγονός σκέφτηκε και το Facebook όταν επένδυσε στην εταιρεία του Dustin Moskovitz, Vicarious, μια εταιρεία που έχει σαν στόχο να αναπαράγει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, προκειμένου να δημιουργήσει έξυπνες, σκεπτόμενες εφαρμογές και κατ” επέκταση, έξυπνες σκεπτόμενες μηχανές. Το συνταραχτικό όμως είναι ότι ο εικονικός εγκέφαλος του Facebook που θα δημιουργηθεί από τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία, να δει ακόμη βαθύτερα στη ζωή σας .
Το Technology Review ανέφερε ότι η τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης θα μπορούσε να καταλάβει τα συναισθήματα από μια δημοσίευση ενός χρήστη, ή τα γεγονότα , να αναγνωρίζει αντικείμενα στις φωτογραφίες , και ακόμα και να προβλέψει πώς οι άνθρωποι είναι πιθανό να συμπεριφερθούν στο μέλλον. Η σκέψη αυτή και μόνο είναι αρκετά τρομαχτική. Σε κάποιο βαθμό , αυτό συμβαίνει ήδη , απλά με την παραδοσιακή μηχανική μάθηση το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα του σήμερα για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών του και να αναπτύξει νέες δυνατότητες.
 Η είδηση ​​που «ακούστηκε» πρόσφατα είναι ότι το Facebook γνωρίζει χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες για σας που ποτέ δεν έχετε αναφέρει δημόσια- όπως το αν κάποιος είναι γκέι ή δημοκράτης.
Το ερώτημα είναι: Μας νοιάζει που τα προσωπικά μας δεδομένα χρησιμοποιούνται για την δημιουργία ενός τεχνητού ευφυή εγκεφάλου που θα μπορεί να μάθει ακόμα περισσότερα για μας;

http://iguru.gr/