Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Eμφύτευμα εγκεφάλου μπορεί να σταματήσει τη νόσο Πάρκινσον

Hi Tech Brain Implant Can Stop Parkinson s Disease 390646 2 Hi Tech εμφύτευμα εγκεφάλου μπορεί να σταματήσει τη νόσο Πάρκινσον

Τα εμφυτεύματα εγκεφάλου που χρησιμοποιούνται εξακολουθούν να μην είναι αποδεκτά από πολλούς ανθρώπους, αλλά και για εκείνους που δεν έχουν καμία άλλη διέξοδο, μπορεί να είναι μια σημαντική λύση. Ένα εμφύτευμα που εφευρέθηκε από μια ομάδα επιστημόνων του Μπρίστολ έρχεται να φέρει την επανάσταση.
Η νόσος του Parkinson, επίσης γνωστή ως HRS  ή τρομώδης παράλυση, αποτελεί μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος....

Με λίγα λόγια, προκαλεί τρέμουλο, ακαμψία, βραδυκινησία, δυσκολία στο βάδισμα και  δυστυχώς, άνοια στις χειρότερες περιπτώσεις .
Δεν υπάρχει καμία πραγματική θεραπεία, μόνο ορισμένα περιορισμένα μέσα ανακούφισης για πρώιμα συμπτώματα, αλλά οι επιστήμονες από το Μπρίστολ ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τουλάχιστον έναν τρόπο για να σταματήσουν την ασθένεια.
Η ασθένεια θα υπάρχει, αλλά αν χρησιμοποιείτε το νέο εμφύτευμα, δεν θα υποφέρετε από οποιαδήποτε επιδείνωση κατάστασης.
Το νέο εμφύτευμα εγκεφάλου αποτελείται από ένα σύστημα σωλήνων και καθετήρων που τοποθετούν θεραπεία πρωτεΐνης βαθιά μέσα στον εγκέφαλο.
Η πρωτεΐνη είναι γνωστή ως κυτταρικός νευροτροφικός παράγοντας (GDNF) και πρέπει να εγχυθεί μία φορά το μήνα μέσω μιας εισόδου που βρίσκεται πίσω από το αυτί. Μία εξωτερική αντλία χρησιμοποιείται για να ωθήσει το υγρό μέσα από τους σωλήνες και τους καθετήρες.
Έξι εθελοντές ασθενείς δέχθηκαν να χρησιμοποιήσουν δοκιμαστικά το εμφύτευμα. Μέχρι στιγμής, υπάρχει ελπίδα ότι η τεχνική θα ενθαρρύνει την αναγέννηση των κυττάρων .
Μπορεί να μην είναι ένα εμφύτευμα που σταματά εντελώς την ασθένεια, τουλάχιστον όχι ακόμα, αλλά μια καθυστέρηση στην επιδείνωση των συμπτωμάτων είναι καλύτερή από το τίποτα, και αυτά είναι μόνο τα πρώτα πειραματικά στάδια .
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πρωτεΐνη Bristol GNDF μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για τη θεραπεία της νόσου του Alzheimer.

http://www.secnews.gr/