Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

H Western Digital επέδειξε την νέα της τεχνολογία μαγνητικής καταγραφής υποβοηθούμενη από θερμότητα

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  2013-09-09-image-1.jpg 
Εμφανίσεις:  75 
Μέγεθος:  58,0 KB 
ID: 131638Οι συνηθισμένες μέθοδοι για αποθήκευση δεδομένων σε σκληρούς δίσκους τους φτάνουν πολύ κοντά στα φυσικά τους όρια και έτσι οι κατασκευαστές κοιτάνε για εναλλακτικές έτσι ώστε να συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα μεγέθη τους πιο πολύ. Σε μία Κινέζικη εμπορική έκθεση, η Western Digital επέδειξε την νέα της τεχνολογία μαγνητικής καταγραφής υποβοηθούμενη από θερμότητα (heat-assisted magnetic recording - HAMR), που...
έχει την δυνατότητα για μεγάλες αυξήσεις.

Αν και η HAMR τεχνολογία αναπτύχθηκε αρχικά από την ανταγωνίστρια εταιρεία Seagate, η Western Digital πιστεύει ότι μπορεί να επιτεύξει πέντε φορές την χωρική πυκνότητα των υφιστάμενων δίσκων χρησιμοποιώντας την δική της εφαρμογή. Για να πάρετε μία ιδέα του τι μπορεί αυτό να φέρει, οι τωρινοί δίσκοι με την υψηλότερη πυκνότητα έχουν μία χωρική πυκνότητα των 750 gigabits ανά ίντσα, ενώ η HAMR μπορεί να την αυξήσει σε πάνω από 4 terabits ανά ίντσα.

Η HAMR λειτουργεί με το να ζεσταίνει σύντομα την επιφάνεια του δίσκου με ένα λέιζερ καθώς μία μαγνητική κεφαλή καταγράφει δεδομένα, το οποίο κάνει τα bits δεδομένων να συρρικνωθούν, αυξάνοντας την χωρική πυκνότητα. Σε συνδυασμό με την λίπανση νανοσωλήνων που επιτρέπει στην μαγνητική κεφαλή να έρθει πιο κοντά στην επιφάνεια, οι δίσκοι με HAMR θα μπορούν να είναι το ίδιο αξιόπιστοι με τους κανονικούς δίσκους, αλλά με πολλαπλάσια μεγέθη αποθηκευτικού χώρου.

Η Seagate ισχυρίζεται ότι η HAMR θα μπορούσε να καταστήσει εφικτούς δίσκους 3.5 ιντσών με 60 terabyte για το 2016 και είναι πιθανών η Western Digital να μπορέσει να καταφέρει παρόμοιες βελτιώσεις με την δική της εφαρμογή.

Η τεχνολογία μαγνητικής καταγραφής υποβοηθούμενη από θερμότητα είναι μόνο μία από κάποιες νέες εξελίξεις που υπόσχονται να ωθήσουν τα όρια στους προσιτούς δίσκους αποθήκευσης. Η Shingled magnetic recording (SMR) τεχνολογία φέρνει μέτριες βελτιώσεις στην πυκνότητα μέσω της αλληλοεπικάλυψης των track των σκληρών δίσκων και η patterned recording (BPM) φέρνει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις.

Πηγή: techspot

http://www.adslgr.com