Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  inform-bumper.jpg 
Εμφανίσεις:  50 
Μέγεθος:  10,5 KB 
ID: 131639
Τα δημιουργικά μυαλά στο πανεπιστήμιο MIT έβγαλαν μία τεχνολογία δυναμικής απεικόνισης σχημάτων που έχει την δυνατότητα να αλλάζει το φυσικό σχήμα της για να απεικονίσει τρισδιάστατο περιεχόμενο. Ονομάζεται inFORM και αποτελείται από μία μεγάλη επιφάνεια με σειρές από "καρφιά", ενεργοποιητές και δεσμούς. Καθώς κάθε ενεργοποιητής μετακινείται, ανασηκώνει ή χαμηλώνει συσχετισμένα "καρφιά" για να δημιουργήσει έναν διαδραστικό πίνακα.
Ένας προτζέκτορ που βρίσκεται από πάνω, φωτίζει τα "καρφιά" και τους δίνει χρώμα και βάθος. Η περιγραφή του inFORM ομολογουμένως δεν... βγάζει και πολύ νόημα, αλλά μετά την παρακολούθηση του video που βρίσκεται παρακάτω, θα καταλάβετε καλύτερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί.

                    
         
Το σύστημα μπορεί να συνδυαστεί με ένα αισθητήρα κίνησης Kinect για ακόμα πιο ευφάνταστη δράση. Για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει το inFORM για να μετακινήσει τα "καρφιά" του πίνακα χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του και αυτό λειτουργεί ακόμα και από απόσταση μέσω video διάσκεψης. Είναι χωρίς αμφιβολία εντυπωσιακή τεχνολογία, αλλά για την ώρα δεν είναι πρακτική.

Οι ερευνητές λένε ότι ψάχνουν πρακτικές χρήσεις για το inFORM. Τομείς ενδιαφέροντος συμπεριλαμβάνουν τον ιατρικό τομέα με την απεικόνιση τρισδιάστατων CT scan, την αλληλεπίδραση με συσκευές και τον χειρισμό φυσικών αντικειμένων. Επίσης οι πολεοδόμοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη τεχνολογία για χαρτογράφηση και για ψηφιακά μοντέλα εδάφους.

Είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ιδέα που είχε το MIT πριν από μία δεκαετία που την ονόμασε "Radical Atoms", ή "το μέλλον της αλληλεπίδρασης". Με το Radical Atoms το MIT θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε με τους υπολογιστές, αλλάζοντας το γραφικό περιβάλλον χρήσης με περιβάλλον χρήσης αφής ή αλληλεπιδρόντας μαζί τους σωματικά.

Πηγή: Techspot