Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Tο 1/3 των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει Internet σύμφωνα με την Eurostat

Intenet
Μακρύ δρόμο, προκειμένου να συγκλίνει με τις τεχνολογικά “ώριμες” αγορές, έχει να διανύσει η Ελλάδα, καθώς, παρά την πρόοδο που σημειώνεται, περισσότεροι από 1 στους 3 κατοίκους δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο. Η χώρα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat, παραμένει ουραγός στη χρήση του ίντερνετ, εμφανίζοντας επιδόσεις κάτω του μέσου Κοινοτικού όρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής Αρχής, η Ελλάδα, με ποσοστό 36%, βρίσκεται σε παρόμοια θέση - όσον αφορά τα... ποσοστά των κατοίκων, που γυρνούν την πλάτη στο διαδίκτυο - με τη Ρουμανία (42% δεν έχει μπει ποτέ στο ίντερνετ), τη Βουλγαρία (41%), την Ιταλία (34%), την Πορτογαλία (33%), την Κύπρο (32%) και την Πολωνία (32%).

Με το 56% των νοικοκυριών να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο (55% με ευρυζωνική σύνδεση), η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία (54%) και απέχοντας μακρά από την πρωτοπόρο Ολλανδία, όπου το σχετικό ποσοστό είναι 95%. Στην Ε.Ε. το ποσοστό έφθασε στο 79% των νοικοκυριών (76% με ευρυζωνική σύνδεση) σε σύγκριση με 55% και 42% αντίστοιχα το 2007. Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ολλανδία (95%), στο Λουξεμβούργο, στη Δανία (93%) και τη Σουηδία (93%).

Στον αντίποδα, το 21% των πολιτών ανέφεραν ότι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το internet σε σύγκριση με 37% το 2007.

Ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων
Μπορεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, να υστερεί στη χρήση του διαδικτύου, ωστόσο η χώρα φαίνεται ότι έχει να επιδείξει σημαντικές επιδόσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ειδικά στην online κατάθεση φορολογικών δηλώσεων. Το 36% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για συναλλαγές με φορείς του Δημοσίου, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. των 28 είναι 41%, με τη Δανία να είναι πρωτοπόρος με 85%, την Ολλανδία να έπεται με 79% και τη Σουηδία να ακολουθεί με 78%. Μάλιστα, το 63% των Ελλήνων δηλώνει ότι υποβάλλει online τη φορολογική δήλωση του, όταν ο Κοινοτικός μέσος όρος βρίσκεται στο 44%.

Υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με την Ε.Ε. των 28 έχει η Ελλάδα όσον αφορά τη χρήση του ίντερνετ για αιτήσεις έκδοσης προσωπικών εγγράφων (30% στην Ελλάδα έναντι 20% στην Ε.Ε.) και στις χορηγήσεις επιδομάτων κοινωνικής ασφάλισης (23% έναντι 16% στην Ε.Ε.).

Τακτικοί χρήστες
Για τους Ευρωπαίους η χρήση του διαδικτύου έχει γίνει μια τακτική δραστηριότητα, με το 62% να το χρησιμοποιεί κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα και ένα επιπλέον 10% τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Στην Ελλάδα, το 47% των πολιτών δηλώνει ότι χρησιμοποιεί καθημερινώς το Διαδίκτυο, επίδοση που τη φέρνει στην προτελευταία θέση μαζί με την Πολωνία (επίσης 47%), ενώ μόνο η Βουλγαρία έχει χαμηλότερο ποσοστό (43%). Υψηλότερα ποσοστά αντίθετα σημειώνουν η Δανία (84%), η Ολλανδία (83%), το Λουξεμβούργο (82%), η Σουηδία (81%), η Φινλανδία (80%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο 78%.

Τα υψηλότερα ποσοστά των ατόμων, που ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι κάθε μέρα, καταγράφονται στην Τσεχία (16%), στην Εσθονία, την Ιρλανδία και την Αυστρία (14%).



* Δεν αθροίζονται στο 100%. Το ποσοστό των ατόμων, που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα (π.χ. μία φορά ανά μήνα), δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα.
** Ευρυζωνική σύνδεση: Στοιχεία για το 2012 αντί του 2013 για τη Σουηδία. Η ΕΕ28 δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τη Σουηδία.
( ) Δεδομένα με μειωμένη αξιοπιστία λόγω του μικρού αριθμού των συμμετεχόντων.

Πηγές : Σ.Ε.Π.Ε., Eurostat

http://www.adslgr.com

Attached Thumbnails Attached Thumbnails 4-18122013-BP-EN.PDF