Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Tο BIOS Malware μπορεί να καταστρέψει εξ αποστάσεως οποιονδήποτε υπολογιστή

BIOS Malware that can remotely destroy any computer Η NSA ισχυρίστηκε ότι το BIOS Malware μπορεί να καταστρέψει εξ αποστάσεως οποιονδήποτε υπολογιστή Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή “60 Λεπτά” στο CBS, αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) ισχυρίστηκαν ότι η Κίνα έχει αναπτύξει ένα BIOS based malware που μπορεί να καταστρέψει εξ αποστάσεως οποιονδήποτε υπολογιστή.
Προφανώς η NSA αγωνίζεται για την αποκατάσταση της εικόνας της και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει εκτεταμένα προγράμματα επιτήρησης τους, Ο Γενικός Διευθυντής της NSA Keith Alexander και η Διευθύντρια Διασφάλισης Πληροφοριών Debora Plunkett έκαναν μια σειρά ισχυρισμών.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι ....
αξιωματούχοι της NSA, δήλωσαν ότι είχαν αποτρέψει μια επίθεση malware που θα μπορούσε να προκαλέσει ρήξη στην οικονομία των ΗΠΑ.
Η Plunkett δήλωσε: ” Ένας από τους αναλυτές μας, είδε ότι το κράτος είχε την πρόθεση να αναπτύξει και να διανείμει, στην ουσία να χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα ώστε να καταστρέψει τους υπολογιστές”.
Έχουν αναφέρει ότι αυτό το κακόβουλο λογισμικό διανέμεται μέσω της κοινωνικής μηχανικής και των στοχευμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αν και ο διευθυντής της NSA αναφέρει ότι οι ερευνητές τους συνεργάστηκαν με κατασκευαστές υπολογιστών και είναι σε θέση να διορθώσουν την αντίστοιχη ευπάθεια.
“Αυτό είναι το σύστημα BIOS που ενεργοποιεί τους περισσότερους υπολογιστές. Η επίθεση είναι καμουφλαρισμένη ως ένα αίτημα για αναβάθμιση λογισμικού. Εάν ο χρήστης συμφωνήσει, ο ιός θα μολύνει τον υπολογιστή.” πρόσθεσε.
“Σκεφτείτε τον αντίκτυπο του σε όλη την υδρόγειο. Θα μπορούσε κυριολεκτικά να προκαλέσει κατάρριψη της οικονομίας των ΗΠΑ.” (Βλακείες)
Αν αυτό το malware δημιουργήθηκε σκόπιμα για να απειλήσει την οικονομία των ΗΠΑ, τότε τι γίνεται με το DNS Changer malware ή το τραπεζικό Trojan Zeus ή το πασίγνωστο CryptoLocker ransomware που εξαπλώθηκε ευρέως σε όλη την Αμερική; Έτσι, γιατί τα προγράμματα επιτήρησης της NSA απέτυχαν να μας προστατεύσουν από παρόμοιες γνωστές απειλές;

http://www.secnews.gr