Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Οι άνθρωποι που αυξάνουν την κατανάλωση καφέ εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

 
Οι άνθρωποι που αυξάνουν την κατανάλωση καφέ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνει τα ευρήματα σχετικών προηγούμενων ερευνών, ενώ επίσης δείχνει ότι όσοι αρχίζουν να πίνουν λιγότερο καφέ, κινδυνεύουν πλέον περισσότερο από διαβήτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον... Σίλπα Μπουπαθιράτζου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Diabetologia" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Μελέτη του Διαβήτη, ανέλυσαν δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες (από τους οποίους περίπου 7.300 διαβητικοί), τα οποία συσχέτιζαν την εμφάνιση διαβήτη με την κατανάλωση καφέ (κανονικού και χωρίς καφεΐνη), καθώς και τσαγιού (με καφεΐνη).
Η ανάλυση έδειξε πως όσοι αύξησαν την καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά τουλάχιστον ενάμισι φλιτζάνι για μια περίοδο τεσσάρων ετών, είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους για την κατανάλωση καφέ. Από την άλλη, όσοι μείωσαν την μέση καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά δύο φλιτζάνια, είχαν κατά 17% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.

Εκείνοι που κατανάλωναν συστηματικά τον περισσότερο καφέ....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr