Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Χάκερς έχουν καταφέρει να αναπαραγάγουν περίπου 2.000 εικόνες της επιφάνειας της Σελήνης

moon earth 660 Χάκερς διασώζουν φωτογραφίες της Σελήνης από το αρχείο της NASAΟι φωτογραφίες προέρχονται από πέντε διαδοχικούς δορυφόρους που είχε στείλει η NASA στη Σελήνη το 1966 και το 1967

Επτά αυτόκλητοι χάκερς έχουν καταφέρει να αναπαραγάγουν περίπου 2.000 εικόνες της επιφάνειας της Σελήνης, έπειτα από την επεξεργασία 1.500 αναλογικών κασετών που η NASA είχε παραμελήσει.
Οι φωτογραφίες προέρχονται από πέντε...
διαδοχικούς δορυφόρους που είχε στείλει η NASA στη Σελήνη το 1966 και το 1967. Με πρωταρχικό σκοπό την αναζήτηση των βέλτιστων περιοχών για την προσεδάφιση επανδρωμένων αποστολών, οι δορυφόροι είχαν φωτογραφίσει από απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων την επιφάνεια του φεγγαριού μεταδίδοντας τις πληροφορίες πίσω στη Γη, όπου και αποθηκεύονταν σε δισκέτες Ampex FR-900.
Οι φωτογραφίες στη συνέχεια συνήθως τυπώνονταν σε χαρτί και ήταν τόσο μεγάλες που η NASA νοίκιαζε αποθήκες ή και παλιές εκκλησίες προκειμένου να τις κρεμάσει ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους επιστήμονες.
Μετά την εκτύπωση, οι δισκέτες αποθηκεύονταν σε κιβώτια και με τον καιρό ξεχάστηκαν, ενώ κατά τύχη διασώθηκαν από την πλήρη καταστροφή.
Αρκετές απόπειρες έγιναν κατά την τελευταία δεκαετία για τη ψηφιοποίηση του περιεχομένου των μαγνητικών δίσκων, αλλά δίχως επιτυχία καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει παρέλθει.
O συνδυασμός της τεχνογνωσίας όμως ορισμένων πρώην μηχανικών της NASA.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr