Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Aντιμικροβιακός χαλκός θα είναι ο επόμενος "σύμμαχος" στην καταπολέμηση των λοιμώξεων

Ο αντιμικροβιακός χαλκός θα είναι ο επόμενος "σύμμαχος" στην καταπολέμηση και τον περιορισμό των λοιμώξεων στα νοσοκομεία. Τα αποτελέσματα μελετών αποδεικνύουν τη συσχέτιση της αποτελεσματικότητας της μικροβιοκτόνου δράσης του χαλκού (Cu+) με τη μείωση του μικροβιακού φορτίου της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τη μείωση της χρήσης αντιμικροβιακών φαρμάκων σε ΜΕΘ, με εμφανές το αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας αυτής....
    Τα τελευταία χρόνια, δύο ΜΕΘ ισάριθμων νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αθήνα (Αττικό και Παίδων Αγία Σοφία) και μιας ιδιωτικής κλινικής (Πειραϊκό Θεραπευτήριο) έχουν επιχαλκωθεί, ενώ εντός των ημερών ξεκινά στη Θεσσαλονίκη η διαδικασία για την επιχάλκωση της ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος.   Τα παραπάνω επεσήμανε ο επιστημονικός σύμβουλος τους Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, ορθοπαιδικός-χειρουργός Πάνος Ευσταθίου σε παρουσίασή του στο 33ο ετήσιο συνέδριο της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.
 
"Ο χαλκός προστατεύει κυρίως όταν βρίσκεται μέσα σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Μειώνει και σκοτώνει τα μικρόβια και τους ιούς που θα καθίσουν επάνω του μέσα σε διάστημα 2-6 ωρών. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα μέτρα προστασίας που μπορεί να υπάρξει.

Εδώ, θα ήθελα να σας πω ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας γρίπης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Selly Oak Hospital, το οποίο έχει επιχαλκωθεί ολόκληρο από το 2009, δεν είχε κανέναν νεκρό. Ένα μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει σήμερα στην Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία, όπου υπάρχουν κρούσματα του κοροναϊού MERS, θα ήταν να χρησιμοποιηθεί αντιμικροβικός χαλκός στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.
Στη Θεσσαλονίκη, πρώτο ξεκινά τη διαδικασία επιχάλκωσης της ΜΕΘ το νοσοκομείο....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr