Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Εξόρυξη Bitcoins σε Ελληνικές Δημόσιες Υπηρεσίες!


bitcoin.mine  750x465 [ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ] Εξόρυξη Bitcoins σε Ελληνικές Δημόσιες Υπηρεσίες! Malware ή εν γνώσει των αρμοδίων;Πληροφορία που κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην συντακτική ομάδα του SecNews, αναφέρει ότι εντοπίστηκαν εξυπηρετητές & τερματικοί σταθμοί που ανήκουν σε Ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες και που χρησιμοποιούνται για εξόρυξη Bitcoins, το γνωστό ηλεκτρονικό νόμισμα της ψηφιακής εποχής!!
Τα bitcoins είναι ένα δίκτυο συναλλαγών μέσω ίντερνετ που χρησιμοποιεί ένα εναλλακτικό, ψηφιακό νόμισμα, το οποίο αγοράζεται και πωλείται απευθείας από τους κατόχους του, χωρίς να....
παρεμβαίνει τράπεζα ή άλλος παραδοσιακός οργανισμός. Είναι δηλαδή ένα σύστημα πληρωμών που επιτρέπει την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών (με πληρωμή σε bitcoin) ανώνυμα και με ασφάλεια. Ένας από τους τρόπους κτήσης των bitcoins είναι η εξόρυξη, εγκαθιστώντας το ειδικό πρόγραμμα και συμμετέχοντας στο δίκτυο των συναλλαγών. Η διαδικασία εξόρυξης όμως, είναι εξαιρετικά αργή και χρειάζονται πολύ ισχυροί υπολογιστές οι οποίοι πρέπει να λειτουργούν επί μήνες για να παράγουν νέα νομίσματα.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν και εξαιρετικά ανερχόμενο νόμισμα το bitcoin λόγω της ανώνυμης διάθεσης,είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στο “σκοτεινό διαδίκτυο” και χρήστες το διαθέτουν για αγορά ναρκωτικών, κοκαΐνης(Silk road), πλαστών ταυτοτήτων/διαβατηρίων, όπλων ακόμα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παιδικής πορνογραφίας!
bitcoin.mine .2 [ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ] Εξόρυξη Bitcoins σε Ελληνικές Δημόσιες Υπηρεσίες! Malware ή εν γνώσει των αρμοδίων;
H πληροφορία που ο αναγνώστης απέστειλε στο SecNews (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στην διάθεση της συντακτικής ομάδας) αναφέρει  σαφέστατα και πέρα κάθε αμφισβήτησης ότι IP διευθύνσεις που ανήκουν στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ (το γνωστό δίκτυο των φορέων του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα) εμφανίζονται σε λίστες εξόρυξης Bitcoins!   Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υπολογιστές (ή ακόμα και συσκευές) με μεγάλη επεξεργαστική ισχύ (πόροι δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου) που βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων δικτύων, χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων από αγνώστους, πιθανολογούμε εν αγνοία των αρμοδίων αρχών ή στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών!!!

Όπως διαπιστώσαμε μετά την πληροφορία που έφτασε στην συντακτική ομάδα, σε γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού όπου παρουσιάζονται οι IP διευθύνσεις/χρήστες που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο εξόρυξης bitcoin με τον υψηλότερο αριθμό/ταχύτητα δημιουργίας ψηφιακών νομισμάτων, εμφανίζεται πλήθος IP διευθύνσεων που ανήκουν στο δίκτυο των Ελληνικών Δημοσίων Υπηρεσιών. Δείτε παρακάτω:
- 84.205.227.45 (host-84-205-227-45.cpe.syzefxis.ote.gr) 
- 84.205.231.41 (proxy07.syzefxis-hosting.gr).........


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr