Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πόσο απειλείται η χώρα μας από τις παραβιάσεις δεδομένων;

computer1 Ίντερνετ: Πόσο απειλείται η χώρα μας από τις παραβιάσεις δεδομένων;
Αύξηση 62% στον αριθμό των παραβιάσεων δεδομένων σημειώθηκε το 2013, σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση της Symantec για τις απειλές στο διαδίκτυο(«Internet Security Threat Report»), που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στηνΑθήνα.
Ύστερα από αναμονή στα κυβερνο-σκοτάδια κατά το πρώτο δεκάμηνο, τελικά μέσα στο τελευταίο δίμηνο του προηγούμενου έτους οι κυβερνοεγκληματίες εξαπέλυσαν την πιο ....
επιζήμια σειρά μεγα-κυβερνοεπιθέσεων (mega-breaches) στην ιστορία.
«Ένα mega breach μπορεί να αξίζει όσο 50 μικρότερες επιθέσεις» δήλωσε ο Χρήστος Βεντούρης, ειδικός σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας Νοτιανατολικής Ευρώπης της Symantec. «Ενώ το επίπεδο των επιθέσεων συνεχίζει να βελτιώνεται, αυτό που προκάλεσε έκπληξη τον προηγούμενο χρόνο, ήταν το γεγονός, ότι οι επιτιθέμενοι ήσαν πλέον πιο υπομονετικοί, καθώς ανέμεναν να χτυπήσουν, όταν η ανταμοιβή τους θα ήταν μεγαλύτερη και καλύτερη».
Η έκθεση επισημαίνει πως το κυβερνο-έγκλημα παραμένει μία πραγματική και επιζήμια απειλή για καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς ολοένα και περισσότερο παραβιάζονται προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, από αριθμούς πιστωτικών καρτών και ιατρικών αρχείων μέχρι κωδικούς και λεπτομέρειες τραπεζικών λογαριασμών.
Κάθε μία από τις μεγα-παραβιάσεις δεδομένων το 2013, σύμφωνα με τη Symantec, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων αρχείων δεδομένων, πολύ περισσότερων σε σύγκριση με το 2012, όταν υπήρξε μία μόνο παραβίαση δεδομένων τέτοιας διάστασης.
Οι μικρότερου μεγέθους, αλλά σκόπιμα εστιασμένες επιθέσεις αυξήθηκαν κατά....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr