Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Τα τραπεζικά mobileTrojans διπλασιάστηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014

fds Οι ψηφιακές απειλές στο πρώτο τρίμηνο του 2014

– Τα τραπεζικά mobileTrojans διπλασιάστηκαν
– Ραγδαία αύξηση των επιθέσεων σε bitcoinπορτοφόλια
– «Ανάσταση» της ψηφιακής κατασκοπείας
Αθήνα, 24 Απριλίου 2014....

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Kaspersky Lab είχε δημοσιεύσει τις προβλέψεις της σχετικά με το τοπίο των ψηφιακών απειλών το 2014. Μέσα σε μόλις τρεις μήνες, οι ειδικοί της εταιρείας διαπίστωσαν ότι και οι τρεις προβλέψεις τους για τις απειλές εναντίον των τελικών χρηστών είχαν ήδη επιβεβαιωθεί.
Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της KaspeskyLabείχαν προβλέψει ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες θα στοχοποιούσαν:

-     Την ιδιωτικότητα των χρηστών, με αποτέλεσμα την αύξηση της δημοφιλίας των υπηρεσιών VPN και των Tor-anonymizers. Σήμερα, ο αριθμός των χρηστών που στρέφονται στο Darknet στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα αυξάνεται διαρκώς. Ωστόσο, εκτός από καλοπροαίρετους χρήστες, το Tor εξακολουθεί να γίνεται πόλος έλξης για κακόβουλες δραστηριότητες, καθώς τα ανώνυμα δίκτυα μπορούν να καλύψουν τη δραστηριότητα του malware, τις συναλλαγές σε παράνομες ιστοσελίδες και το ξέπλυμα χρήματος. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο, η KasperskyLabεντόπισε το πρώτο Android Trojan που χρησιμοποιεί ένα domain στην pseudo zone “.onion” ως τοποθεσία Command& Control.
-     Τα χρήματά των χρηστών, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν σχετικά εργαλεία. Η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε τον Μάρτιο, με τον εντοπισμό του Trojan-SMS.AndroidOS.Waller.a. Το συγκεκριμένο Trojanμπορεί να κλέβει χρήματα από ηλεκτρονικά πορτοφόλια QIWI, τα οποία ανήκουν σε κατόχους «μολυσμένων» smartphones. Μέχρι σήμερα, το Trojanαυτό στοχεύει μόνο Ρώσους χρήστες, αλλά μπορεί να διαδοθεί σε κάθε σημείο που τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια ελέγχονται μέσω γραπτών μηνυμάτων. Επιπλέον, οι ψηφιακοί εγκληματίες χρησιμοποίησαν και καθιερωμένες μεθόδους, όπως η διάδοση Trojans για φορητές συσκευές που κλέβουν χρήματα με τη βοήθεια κακόβουλων spam. Στην περίπτωση αυτή, το πρόβλημα είναι σαφώς ευρύτερο. Για παράδειγμα, το τραπεζικό mobile Trojan “Faketoken” έχει επηρεάσει χρήστες σε 55 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οαριθμός των τραπεζικών mobileTrojansσχεδόν διπλασιάστηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2014, φτάνοντας τα 2.503 από 1.321.
-     Τα Bitcoins, με τους ειδικούς να αναμένουν σημαντική αύξηση του αριθμού των.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr