Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

3D εκτυπωτής που «κατασκευάζει» καρδιές

3dprint 500x278 Τί είναι ο 3D εκτυπωτής που «κατασκευάζει» καρδιέςΌσο εξωπραγματικό και αν φαίνεται, εφόσον εισαχθούν τα κατάλληλα δεδομένα, μπορεί  να τυπώσει σε φυσικό μέγεθος οτιδήποτε μπορεί να περάσει από το μυαλό σας.
Η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών (3D Printers) βρίσκεται πλέον προ των πυλών και σε προσιτές οικονομικά τιμές. Τι είναι όμως ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής;
Όσο εξωπραγματικό και αν φαίνεται, αποτελεί ένα είδος εκτυπωτή που μπορεί, εφόσον εισαχθούν τα κατάλληλα ...
δεδομένα, να τυπώσει σε φυσικό μέγεθος πράγματα με χαρτί, σκληρό χαρτί, πλαστικό αλλά και μέταλλο. Μπορείτε δηλαδή να τυπώσετε πχ παπούτσια, ποδήλατα, καλαμάκια  και γενικά ότι χωρά ο νους σας.
Βέβαια η ποιότητα των πραγμάτων δεν είναι το ίδιο με το πρωτότυπο, όμως πάντως οι εκτυπωτές θεωρούνται αρκετά χρήσιμοι στην βιομηχανική κοινωνία, καθώς είναι δυνατόν να γίνουν τεστ σε κάποια προϊόντα χωρίς έξοδα πχ. εξαρτήματα αυτοκινήτων, όργανα γυμναστικής κτλ. Γενικά οι δυνατότητες τους θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι… άπειρες!
Η τεχνολογία των 3D εκτυπωτών βρίσκει επίσης χρήση στους τομείς του κοσμήματος, των υποδημάτων, του βιομηχανικού σχεδιασμού, της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής και των κατασκευών (AEC), στην αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική, την οδοντιατρική και ιατρική βιομηχανία, την εκπαίδευση , τη χαρτογράφηση πληροφοριακών συστημάτων, σε έργα πολιτικών μηχανικών, και πολλά άλλα.
Ένα στρατηγικό πλεονέκτημα της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι η δυνατότητα παραγωγής περίπλοκων αντικειμένων χρησιμοποιώντας ακριβώς όσο υλικό είναι αναγκαίο . Eπίσης, η τρισδιάστατη εκτύπωση συντελεί στη μείωση εκπομπών CO2 λόγω λιγότερων μετακινήσεων (logistics).
Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι 3D εκτυπωτές μπορούσαν να τυπώνουν μόνο πλαστικό, σήμερα όμως μπορούν να χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη μέταλλα όπως το τιτάνιο. Ακόμα και μεγάλα εξαρτήματα για γεννήτριες μπορούν να δημιουργηθούν στρώμα προς στρώμα με τη βοήθεια ενός λέιζερ που λιώνει τοπικά μια μεταλλική σκόνη.
Οι τομείς όπου η τρισδιάστατη εκτύπωση κάνει ή μπορεί να κάνει τη διαφορά.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr