Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Στην υπηρεσία των αγροτών

Μέχρι κι αεροπλάνο ή ελικόπτερο (τηλεχειριζόμενα) θα μπορούσαν να "επιστρατεύσουν" οι Έλληνες αγρότες για να περιορίσουν το κόστος παραγωγής τους, να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.Κι όλα αυτά, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, δαπανώντας, με σημερινές τιμές που στα επόμενα 1-2 χρόνια θα μειωθούν, από 300 μέχρι και ....20.000 ευρώ. "Με συνέργειες και συνεργασίες όλοι οι αγρότες μπορούν να εφαρμόσουν τη γεωργία ακριβείας στη χώρα μας, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και εφαρμογές της τελευταίας τεχνολογίας και πολλαπλασιάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τα έσοδά τους" τονίζει ο κ. Γκέρτσης, επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Συστημάτων και της ειδικότητας "Γεωργία Ακριβείας".
Επισημαίνει δε, ότι ήδη καταγράφεται έντονο το ενδιαφέρον, κυρίως Νέων Αγροτών, για την απόκτηση διαφόρων μηχανημάτων/εφαρμογών με μικρά ή και μεγάλα αγροκτήματα και με επιχειρήσεις σε διάφορα μέρη της χώρας μας. "Πριν από τη λήξη του 2014 θα αφιχθούν στη χώρα μας τα κατάλληλα μηχανήματα και έτσι άμεσα να προκύψουν και τα πρώτα παραδείγματα επιτυχημένης πρακτικής, που θα πείσουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους για τα άκρως ευεργετικά αποτελέσματα της εφαρμογής της γεωργίας ακριβείας" υπογραμμίζει.

Σχετικά με τις προοπτικές της γεωργίας ακριβείας για το άμεσο μέλλον στην....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr