Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Νέος ιός βρίσκεται σε "τρομακτικά" βίντεο που περιλαμβάνουν φαντάσματα και γοργόνες

Ένας νέος ιός που βρίσκεται σε "τρομακτικά" βίντεο που περιλαμβάνουν φαντάσματα, γοργόνες και άλλα εμφανίστηκε στις 10 Μαϊου στο διαδίκτυο και εξαπλώνεται, όπως προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τα βίντεο αυτά έχουν ένα κακόβουλο λογισμικό που μόλις εγκατασταθεί από το άνοιγμα του βίντεο, αποκτά τη δυνατότητα να εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη, όπως απενεργοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας του συστήματος και πιο συγκεκριμένα το... firewall, έτσι ώστε να ανοίξει κερκόπορτες (backdoors) για άλλα μολυσμένα προγράμματα.

Επίσης, παρεμβαίνει στον φυλλομετρητή (browser) αλλά και στην απόδοση του ίδιου του υπολογιστή, αλλάζοντας την αρχική σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης (του φυλλομετρητή).

Παράλληλα, αρχίζουν να εμφανίζονται ανεπιθύμητα διαφημίστηκα banners, σελίδες με συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων και κακόβουλα αρχεία για κατέβασμα. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα υποκλοπής κωδικών και άλλων κακόβουλων ενεργειών (όπως αποστολή spam emails κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι στη ροή ενημερώσεων του facebook εμφανίζονται αναρτήσεις οι οποίες φαίνονται σαν “βίντεο” με περίεργο - σοκαριστικό περιεχόμενο, προτρέποντας τους χρήστες να πατήσουν στην ανάρτηση προκειμένου να δουν το “βίντεο”.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr