Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η Ελλάδα γίνεται η πρωτοπόρος στην Ευρώπη

Στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο του «Κοπέρνικος»Συμφωνία για τη συλλογή δεδομένων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης.Η Ελλάδα γίνεται η πρωτοπόρος στην Ευρώπη, καθώς θα φιλοξενήσει, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το πρώτο από τα ευρωπαϊκά κέντρα συλλογής και αναδιανομής των δεδομένων των δορυφόρων παρατήρησης της Γης Sentinel, του προγράμματος «Κοπέρνικος». Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία -η πρώτη του είδους της στην Ευρώπη- που υπεγράφη σήμερα, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, μεταξύ του...
προέδρου του Αστεροσκοπείου καθηγητή Κανάρη Τσίγκανου και, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), του διευθυντή προγραμμάτων παρατήρησης της Γης, καθηγητή Φόλκερ Λίμπιχ. Ανάλογες συμφωνίες της ESA θα ακολουθήσουν με άλλες χώρες στο μέλλον.


Το υπό ανάπτυξη ευρωπαϊκό δορυφορικό πρόγραμμα παρατήρησης της Γης «Copernicus» και η πληθώρα των χρήσιμων εφαρμογών που αυτό θα παρέχει, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, στην αντιμετώπιση διαφόρων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στην Ευρώπη, αποτελεί το αντικείμενο διεθνούς διήμερης εκδήλωσης, που ξεκίνησε σήμερα στο Ίδρυμα Ευγενίδου και ολοκληρώνεται αύριο.

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Copernicus- Οι δορυφόροι Sentinels στην υπηρεσία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» συμμετέχουν πολυάριθμοι εκπρόσωποι από κυβερνητικούς φορείς, ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τον ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητικούς φορείς, παρόχους δεδομένων και υπηρεσιών, καθώς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου από την Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), σε συνεργασία με την ESA και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο τομέας του Διαστήματος, όπως τονίστηκε, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο στην Ε.Ε. ως μια σημαντική παράμετρος για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, για την προστασία του περιβάλλοντος και για την εξυπηρέτηση των κοινωνιών και των πολιτών.

Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, επισήμανε ότι....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr