Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τι δείχνουν οι έρευνες για Υγεία και μακροζωία

Αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιος Τζιαμούρτας τα επιστημονικά δεδομένα που καταδεικνύουν τη σύνδεση μεταξύ της αυξημένης σωματικής δραστηριότητας, της ευρωστίας και της υγείας.Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν ερευνητικές εργασίες που υποδεικνύουν ότι η συστηματική άσκηση μπορεί να συντελέσει τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, της υπέρτασης, διαφόρων ....μορφών καρκίνου (και κυρίως του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου), κατάθλιψης, οστεοπόρωσης και άνοιας.
"Επιπρόσθετα, η συστηματική σωματική άσκηση έχει βρεθεί ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη και τη διατήρηση του κανονικού σωματικού βάρους. Εάν υπάρχουν όλα αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η συστηματική δραστηριότητα και η άσκηση βελτιώνουν την ανθρώπινη υγεία, γιατί η ιατρική κοινότητα δεν έχει κάνει κορωνίδα της ιατρικής συνταγογραφίας την άσκηση και προσπαθεί να θεραπεύσει μόνο την εμφάνιση κάποιας ασθένειας; Γιατί δεν μπορεί ένας γιατρός να 'γράψει' την άσκηση, αφού είναι αποτελεσματική στην πρόληψη και τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών;" υπογραμμίζει ο κ. Τζιαμούρτας, θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο η Πολιτεία όσο και η κοινωνία θα πρέπει να γνωρίζουν πόσο κοστίζει στο σύστημα υγείας η καθιστική ζωή.

Έρευνες που έχουν γίνει στις ΗΠΑ υποδεικνύουν ότι το άτομο που διάγει καθιστική ζωή κοστίζει στο σύστημα υγείας παραπάνω από 1500 δολάρια ετησίως σε σχέση με ένα άτομο που είναι σωματικά δραστήριο.

Στην πολιτεία της Καλιφόρνια, το κόστος υγειονομικών εξόδων αυξήθηκε κατά 32% μόνο μέσα σε πέντε χρόνια (από το 2000 έως το 2005). Από έρευνες που έχουν γίνει σε μεμονωμένες, αλλά....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr