Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Watson είναι ένας υπερυπολογιστής, κατασκευασμένος από την IBM

Υπερ-υπολογιστής μπορεί να συζητήσει οποιοδήποτε θέμαΤο επίτευγμα της τεχνητής νοημοσύνης έχει καταφέρει να νικήσει πρωταθλητές παιχνιδιού γνώσεων
Ο Watson είναι ένας υπερυπολογιστής, κατασκευασμένος από την IBM, ο οποίος έγινε γνωστός πριν από 3 χρόνια, όταν νίκησε τους καλύτερους παίκτες του αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού γνώσεων «Jeopardy!». Τώρα, ο Watson αποκτά ένα νέο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό. Όταν του ζητηθεί να συζητήσει ένα οποιοδήποτε θέμα, ο υπολογιστής μπορεί να σαρώνει αυτόματα τη βάση δεδομένων του για σχετικό περιεχόμενο, να... «καταλαβαίνει» τα δεδομένα και να επιχειρηματολογεί τόσο κατά, όσο και υπέρ μιας θέσης.

Το σύστημα του Watson θεωρείται το καλύτερο σε φυσική γλώσσα, που αποτελεί επίτευγμα της τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια επίδειξης της ικανότητας του υπολογιστή να συζητά οποιοδήποτε θέμα σε φυσική γλώσσα, του ζητήσει να παρουσιάσει επιχειρήματα υπέρ και κατά της πώλησης βίαιων βιντεοπαιχνιδιών σε ανήλικους. Αφού ολοκλήρωσε το σκανάρισμα της Wikipedia για σχετικές πληροφορίες, ο Watson απάντησε:

«Θα ήθελα να θέσω τα ακόλουθα σημεία για την υποστήριξη του θέματος. Η έκθεση σε βίαια βιντεοπαιχνίδια οδηγεί σε έντονη διέγερση, σκέψεις και συναισθήματα που σχετίζονται με την επιθετικότητα, καθώς και μειωμένη κοινωνική συμπεριφορά. Επιπλέον, αυτά τα βίαια παιχνίδια στην πραγματικότητα προκαλούν τους εφήβους να διαπράξουν πράξεις επιθετικότητας στην πραγματική ζωή. Τέλος, τα βίαια βιντεοπαιχνίδια μπορούν να αυξήσουν την επιθετικότητα των παιδιών.

Από την άλλη πλευρά, θα ήθελα να προσέξετε τους ακόλουθους ισχυρισμούς που....
 
Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr