Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ανθεκτικές στην κρίση αποδεικνύονται οι εταιρείες πληροφορικής

Ανθεκτικές στην κρίση αποδεικνύονται οι εταιρείες πληροφορικής-ειδών-λύσεων πληροφορικής, οι οποίες συνεχίζουν τα επενδυτικά σχέδιά τους, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται η αγορά. Εκπρόσωποι των εταιρειών εκτιμούν ότι η αγορά πληροφορικής μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω μέσα στο 2015, υπό την προϋπόθεση βέβαια να αποκατασταθεί σύντομα το υπάρχον κλίμα αβεβαιότητας που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία. Θετικά αποτιμά τη μέχρι τώρα εικόνα για όλες τις......εταιρείες του ομίλου Quest μέσα στο 2015 η διευθύντρια εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας και μέλος του ΔΣ, Έφη Κουτσουρέλη, επισημαίνοντας ότι, δεδομένων των δυσχερειών και των κινδύνων της αγοράς, αποβλέπουν παράλληλα με τη διατήρηση της υγιούς οικονομικής τους θέσης οργανικά, στην ενίσχυση των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, στην καθετοποίηση και διεύρυνση των στρατηγικών τους αγορών και στην περαιτέρω ανάπτυξη των δρομολογημένων δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2014, οι πωλήσεις του ομίλου κατέγραψαν αύξηση 6,9%. Η κ. Κουτσουρέλη, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε: «Σήμερα, έχουμε καθιδρυμένη παρουσία μέσω της Uni Systems στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς και δραστηριότητες στα Βαλκάνια, την Κύπρο και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με αισιόδοξες προοπτικές. Ο διεθνής προσανατολισμός των δραστηριοτήτων, παράλληλα με την ενίσχυση και επέκταση των υφισταμένων, αποτελεί μία από τις βασικές επιδιώξεις του ομίλου», τονίζει η κ. Κουτσουρέλη, επισημαίνοντας, παράλληλα, την ύπαρξη της θερμοκοιτίδας του ομίλου Quest, το IQbility, μία δραστηριότητα για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον τομέα της τεχνολογίας, που στόχο έχει τις υπηρεσίες στις διεθνείς αγορές. H κ. Κουτσουρέλη υπογράμμισε ότι, «μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, έγιναν κάποιες σημαντικές επενδυτικές κινήσεις ως αποτέλεσμα της αναπτυξιακής στρατηγικής, αλλά και του γενικότερου προσανατολισμού του ομίλου προς νέες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, στο πρώτο τρίμηνο του 2015, πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της Cardlink που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ σε συμμετοχική βάση πραγματοποιήθηκε η απόκτηση μεριδίου της Impact που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και πιστοποίησης εγγράφων.
Στον εμπορικό τομέα έχουμε, επίσης, μία επιτυχία της iSquare, αφού πρώτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επισφραγίζοντας μία πετυχημένη συνεργασία, επέκτεινε τη συμφωνία της με την Apple με την ανάθεση της διανομής των iPhone, ολοκληρώνοντας έτσι τη σειρά προϊόντων Apple που διαθέτει η εταιρεία στην ελληνική και την κυπριακή αγορά.

Άλλη παράλληλη σημαντική κίνηση ανάπτυξης υπηρεσιών στρατηγικού χαρακτήρα έχουμε από την Info Quest Technologies, η οποία αφενός με την ολοκλήρωση της προηγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας Q Cloud που σηματοδοτεί τη μετάβαση των ελληνικών ΜΜΕ στο Cloud και αφετέρου με τη δημιουργία της νέας προηγμένης πλατφόρμας του You.gr, επενδύει συστηματικά στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, με βασικούς άξονες τις Cloud υπηρεσίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο».

Ανοδικά κινήθηκε και η Entersoft ΑΕ, εταιρεία πληροφορικής.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr