Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Εφευρέσεις της NASA που χρησιμοποιούμε δίχως να το ξέρουμε

Προϊόντα από το Διάστημα: Εφευρέσεις της NASA που χρησιμοποιούμε δίχως να το ξέρουμεΠως μπορούν οι μυθικές αποστολές της NASA να συνδέονται με την καθημερινή μας ζωή; Είναι δυνατόν ο ασύλληπτος εξοπλισμός των αστροναυτών να έχει πλέον γίνει αντικείμενο της... ρουτίνας του μέσου ανθρώπου;Ο αμερικανικός οργανισμός που εστιάζει στην εξερεύνηση του διαστήματος, όσο παράξενο και αν ακούγεται, έχει καταφέρει να αναπτύξει την καθημερινότητα μας, εφοδιάζοντας την με σημαντικές ανακαλύψεις. Πως όμως ο πιο...
απρόσιτος οργανισμός για τον μέσο άνθρωπο, ο οργανισμός που σε πολλές περιπτώσεις πραγματεύεται αντικείμενα μη αντιληπτά ακόμα και για τους περισσότερους επιστήμονες, έχει καταφέρει να εισχωρήσει στην καθημερινή μας ζωή;
Οι εφευρέσεις που έχουν ανακαλυφθεί μέσα στα γραφεία της NASA, με πρωταρχικό στόχο να εξοπλίσουν τους αστροναύτες στις απίθανες τους αποστολές, με τον καιρό έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.
Δείτε κάποιες από τις εφευρέσεις του αμερικανικού οργανισμού που μας κάνουν να νιώθουμε λίγο περισσότερο... αστροναύτες.
1. Αξονικός τομογράφος
Μια από τις πιο σύγχρονες και βασικές μεθόδους εξέτασης του ανθρώπινου σώματος, εισήχθη στον χώρο της ιατρικής μέσω της NASA. Με χρήση ακτίνων Χ η συσκευή μπορεί να απεικονίσει σε κάθετες τομές ολόκληρο το σώμα, αποκαλύπτοντας κάθε τι που βρίσκεται μέσα του.
Μια παρόμοια συσκευή με τον αξονικό τομογράφο είχε δημιουργηθεί στα εργαστήρια του αμερικανικού οργανισμού, με στόχο να διευκολυνθούν οι προσεδαφίσεις πάνω στην σελήνη. Το σκανάρισμα του εδάφους της σελήνης ήταν κάτι το πρωτοποριακό, ενώ δεν άργησε να δημιουργηθεί μια συσκευή που έκανε ένα αντίστοιχο έλεγχο στο ανθρώπινο σώμα.
2. Θερμόμετρο αυτιού
Ενα αντικείμενο που πλέον βρίσκεται σε κάθε νοσοκομείο, αλλά και σε αρκετά σπίτια, είχε εντελώς διαφορετική χρήση όταν ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες της NASA. Θέλοντας να ανιχνεύσουν την ύπαρξη αλλά και την γέννηση νέων αστεριών, οι επιστήμονες δημιούργησαν μια συσκευή ανίχνευσης θερμοκρασίας.
Η ίδια τεχνική χρησιμοποιήθηκε μεταγενέστερα ώστε να κυκλοφορήσει ένα σύγχρονο θερμόμετρο, πολύ πιο αποτελεσματικό και γρήγορο από τα παραδοσιακά. Μετρώντας την ενέργεια που εκπέμπεται από το ανθρώπινο αυτί, το θερμόμετρο μπορεί να δώσει την ακριβή θερμοκρασία του σώματος μόλις σε 2 δευτερόλεπτα.
3. Δορυφορική τηλεόραση....



Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr