Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κυκλοφορεί κακόβουλη έκδοση της δημοφιλής εφαρμογής PuTTY

hacker putty puttyΜία κακόβουλη έκδοση της δημοφιλής SSH (Secure shell) εφαρμογής PuTTY έχει κατασκευαστεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και ο κώδικάς της έχει αναπτυχθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε  να κλέβει τα διαπιστευτήρια που χρησιμοποιούνται για απομακρυσμένη πρόσβαση σε διακομιστές.

Το PuΤTY είναι ένα δημοφιλές, δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα. Εργάζεται σε περιβάλλον Windows και Unix,  και  χρησιμοποιείται κυρίως για κρυπτογραφημένη .....
επικοινωνία με απομακρυσμένα μηχανήματα συχνά με λειτουργικό σύστημα Linux / Unix.
Χρησιμοποιείται συχνά από τους διαχειριστές συστημάτων, web developers και διαχειριστές βάσεων δεδομένων σε όλο τον κόσμο.
Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν ανασυνθέσει ένα Trojanized αντίγραφο του PuTTY το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το 2013.
Στη χακαρισμένη αυτή έκδοση τα δεδομένα των συνδέσεων συλλέγονται όταν ο διαχειριστής συνδέεται με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή και παραδίδονται  στο web server του εισβολέα.
putty 2 putty
Ερευνητές ασφάλειας από την Symantec εντόπισαν πρώτοι την.....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr