Ερευνητές των Πανεπιστημίων Dundee και Εδιμβούργου στη Σκοτία εντόπισαν
μια πρωτεΐνη που παράγεται με φυσικό τρόπο σε ορισμένες τροφές από τα
λεγόμενα «φιλικά βακτήρια» η οποία όπως διαπιστώθηκε αν εισαχθεί σε ένα
παγωτό το κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ζέστη. Οι ερευνητές ανέπτυξαν
μια μέθοδο παραγωγής αυτής της πρωτεΐνης η οποία υποχρεώνει τα συστατικά
του παγωτού να… προσδένονται μεταξύ τους και έτσι να καθυστερεί το
λιώσιμο του.....
Μαγικό υλικό
Η πρωτεΐνη ονομάζεται BslA και «δένει» μεταξύ τους τα λιπαρά, το νερό και τις φυσαλίδες αέρα που υπάρχουν στο παγωτό δημιουργώντας ένα μείγμα που αντιστέκεται πολύ αποτελεσματικά σε θερμό περιβάλλον διατηρώντας το έτσι για αρκετή ώρα στερεό αλλά και κρύο. Ταυτόχρονα η πρωτεΐνη εμποδίζει τον σχηματισμό μικρών κρυστάλλων πάγου στην επιφάνεια του παγωτού που αλλοιώνουν την υφή και την γεύση του.
Επιπλέον με τη χρήση αυτής της πρωτεΐνης θα μπορούν να παρασκευαστούν παγωτά με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr
Μαγικό υλικό
Η πρωτεΐνη ονομάζεται BslA και «δένει» μεταξύ τους τα λιπαρά, το νερό και τις φυσαλίδες αέρα που υπάρχουν στο παγωτό δημιουργώντας ένα μείγμα που αντιστέκεται πολύ αποτελεσματικά σε θερμό περιβάλλον διατηρώντας το έτσι για αρκετή ώρα στερεό αλλά και κρύο. Ταυτόχρονα η πρωτεΐνη εμποδίζει τον σχηματισμό μικρών κρυστάλλων πάγου στην επιφάνεια του παγωτού που αλλοιώνουν την υφή και την γεύση του.
Επιπλέον με τη χρήση αυτής της πρωτεΐνης θα μπορούν να παρασκευαστούν παγωτά με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr