Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Χρησιμοποιεί ο Mr. Robot αληθινά Hacking Tools;

Mr.-Robot-Είναι γεγονός πως η σειρά ‘Mr. Robot’ έσκασε σα δυναμίτης το καλοκαίρι, και κάθε μέρα που περνά αποκτά όλο και περισσότερους fans, ειδικότερα ανθρώπους που ασχολούνται με την τεχνολογία και τους υπολογιστές. Ένα πολύ μεγάλο θετικό της σειράς είναι ο ρεαλιστικός τόνος που την διακατέχει, χωρίς να περνά στα όρια του αφύσικου και της φαντασίας, και ειδικότερα αναφερόμαστε στα hacking tools που χρησιμοποιούνται στην σειρά. Ακόμη και ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ηθοποιός Rami Malek, ο Elliot Alderson, ο άγρυπνος φρουρός της ....
κυβερνοασφάλειας, ο αναλυτής ασφαλείας που πρωταγωνιστεί στην σειρά, έχει την νοοτροπία ενός ατόμου που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της τεχνολογίας και της πραγματικής ζωής. Τώρα λοιπόν που έχει ανανεωθεί η δεύτερη σεζόν (και την περιμένουμε πως και πως!), ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μια ματιά στα περίφημα hacking tools που χρησιμοποιούνται από τον Mr. Robot!

Φυσικά, η κοινωνία στην οποία δρα ο Mr. Robot επικοινωνεί μέσω IRC και social media, ενώ υπάρχουν και πολλά κόλπα και λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται με ρεαλιστικό τρόπο. Ας ρίξουμε μια ματιά στα hacking tools.
Kali Linux: Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω του, ο Elliot χρησιμοποιεί Kali Linux. “Οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα», αναφέρεται στην σειρά! Αυτό είναι ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα που είναι open source και διαθέσιμο δωρεάν για χρήση, και παράλληλα ένα ολοκληρωμένο testing (hacking) tool.
Wget: είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που έχει χρησιμοποιηθεί για να θέσει σε κίνδυνο web servers και να υποκλέψει ευαίσθητα δεδομένα. Με βάση την ευπάθεια shellshock, η παραβίαση τελικά πραγματοποιείται.
Canbus Hacking: Είναι αλήθεια ότι η πειρατεία αυτοκινήτων έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αυτό έχει επισημανθεί πιο εύγλωττα μέσω της χρήσης των Candump, για την προβολή των αντίστοιχων μηνυμάτων.
USB for Device Compromise: Οι μονάδες flash USB που ρίχνονται σε ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, προκειμένου ο εν αγνοία περαστικός να τους μαζέψει κι έτσι να αρχίσει η παραβίαση. Μετά εισάγεται στον υπολογιστή του θύματος και το hack ξεκινά!
Bluetooth Scanner: Το Bluetooth Scanner (ή btscanner) χρησιμοποιείται για την μεταφορά πληροφοριών από ένα τηλέφωνο μέσω του Bluetooth του, ακόμη και χωρίς την ανάγκη να ‘ζευγαρωθεί’ για την ολοκλήρωση της μεταφοράς.
Bluesniff: Παρόμοια με το Bluetooth Scanner, το Bluesniff είναι ένα άλλο hacking tool που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.
Meterpreter: Το Meterpreter είναι το Metasploit Framework, το οποίο μπορεί να προσφέρει μοναδική ευελιξία στον χρήστη και να επιτρέψει πλήρη και απαρατήρητη παραβίαση.
Social Engineer Toolkit (SET): Είναι ένα framework που επιτρέπει απλούστερες και....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr