Ο παλιός είναι αλλιώς, ίσως γι' αυτό η σοκολάτα είναι τόσο γευστική.
Το δέντρο του κακάο, απ' όπου προέρχεται η σοκολάτα, είναι πολύ
παλαιότερο απ' ό,τι θεωρούσαν οι επιστήμονες έως τώρα.
Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, οι εξελικτικές ρίζες του απλώνονται 10 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.
Οι ερευνητές από διάφορες χώρες, με....
επικεφαλής τον Βρετανό βοτανολόγο δρα Τζέημς Ρίτσαρντσον του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικολογίας και βιολογίας "Frontiers in Ecology and Evolution", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δέντρο του κακάο (Theobroma cacao) είναι ένα από αρχαιότερα είδη του γένους Theobroma. Εμφανίσθηκε πριν από περίπου 10 εκατ. χρόνια στην περιοχή του Αμαζονίου και των 'Ανδεων της Νότιας Αμερικής.
Το γεγονός ότι το κακαόδεντρο είναι τόσο παλιό, αποτελεί καλή είδηση, επειδή σημαίνει ότι είχε αρκετό χρόνο για να εξελιχθεί και να αποκτήσει μια μεγάλη γκάμα γενετικών ποικιλιών. Αυτές οι άγριες ποικιλίες του κακάο μπορούν να διασταυρωθούν με τις αγροτικές καλλιέργειες του κακάο, ώστε να το καταστήσουν μελλοντικά πιο ανθεκτικό στις ασθένειες και στην κλιματική αλλαγή. Ακόμη μπορεί να οδηγήσουν σε νέες γεύσεις σοκολάτας - πράγμα που συνιστά καλό νέο για τη σοκολατοβιομηχανία.
Η σοκολάτα, η οποία παράγεται από τους σπόρους του δέντρου του κακάο, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις στον κόσμο και τα σοκολατένια προϊόντα αποτελούν μια τεράστια παγκόσμια αγορά περίπου....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr
Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, οι εξελικτικές ρίζες του απλώνονται 10 εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.
Οι ερευνητές από διάφορες χώρες, με....
επικεφαλής τον Βρετανό βοτανολόγο δρα Τζέημς Ρίτσαρντσον του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό οικολογίας και βιολογίας "Frontiers in Ecology and Evolution", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το δέντρο του κακάο (Theobroma cacao) είναι ένα από αρχαιότερα είδη του γένους Theobroma. Εμφανίσθηκε πριν από περίπου 10 εκατ. χρόνια στην περιοχή του Αμαζονίου και των 'Ανδεων της Νότιας Αμερικής.
Το γεγονός ότι το κακαόδεντρο είναι τόσο παλιό, αποτελεί καλή είδηση, επειδή σημαίνει ότι είχε αρκετό χρόνο για να εξελιχθεί και να αποκτήσει μια μεγάλη γκάμα γενετικών ποικιλιών. Αυτές οι άγριες ποικιλίες του κακάο μπορούν να διασταυρωθούν με τις αγροτικές καλλιέργειες του κακάο, ώστε να το καταστήσουν μελλοντικά πιο ανθεκτικό στις ασθένειες και στην κλιματική αλλαγή. Ακόμη μπορεί να οδηγήσουν σε νέες γεύσεις σοκολάτας - πράγμα που συνιστά καλό νέο για τη σοκολατοβιομηχανία.
Η σοκολάτα, η οποία παράγεται από τους σπόρους του δέντρου του κακάο, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις στον κόσμο και τα σοκολατένια προϊόντα αποτελούν μια τεράστια παγκόσμια αγορά περίπου....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr