Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Χειρουργικό πενάκι ξεχωρίζει με ακρίβεια τον καρκίνο

Χειρουργικό πενάκι ξεχωρίζει με ακρίβεια τον καρκίνοΜια συσκευή που μοιάζει με πένα, η οποία εντοπίζει τον καρκίνο μέσα στο ανθρώπινο σώμα μέσα σε περίπου δέκα δευτερόλεπτα, τουλάχιστον 150 φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την υπάρχουσα τεχνολογία, δημιούργησαν γιατροί, χημικοί και μηχανικοί στις ΗΠΑ. Το καινοτόμο αυτό εργαλείο χειρός, δεν είναι μόνο γρήγορο, αλλά είναι ταυτόχρονα και πολύ ακριβές και θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων σε ασθενείς.
Το πενάκι με την ονομασία MasSpec Pen επιτρέπει στους χειρουργούς να έχουν άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση για το....
ποιος ιστός πρέπει να αφαιρεθεί και ποιος όχι, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να επανεμφανισθεί ο καρκίνος στο μέλλον.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια χημείας Λίβια Σκιαβινάτο Έμπερλιν, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine».
«Αν μιλήσει κανείς με καρκινοπαθείς μετά από μια χειρουργική επέμβαση, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πουν, είναι "ελπίζω ότι ο χειρουργός αφαίρεσε όλο τον καρκίνο". Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό, όταν αυτό δεν έχει συμβεί. Όμως, η νέα τεχνολογία μας μπορεί να αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες οι χειρουργοί όντως να απομακρύνουν και το τελευταίο ίχνος του καρκίνου κατά την επέμβαση», δήλωσε η Σκιαβινάτο, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το νέο εργαλείο, που είναι πολύ εύκολο στη χρήση του από τον γιατρό και δεν καταστρέφει τους ιστούς του ασθενούς, «διαβάζει» χημικά το μοριακό αποτύπωμα του ιστού μέσω ενός φασματόμετρου μάζας. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού, αξιολογεί αμέσως αν πρόκειται για καρκινικό ή υγιή ιστό.
Η σχετική ετυμηγορία εμφανίζεται στην οθόνη ενός συνδεδεμένου υπολογιστή με τις ενδείξεις «φυσιολογικό» ή «καρκίνος». Για μερικούς καρκίνους, όπως των πνευμόνων, εμφανίζεται και ο συγκεκριμένος υποτύπος.
Η σημερινή μέθοδος διάκρισης ανάμεσα στον καρκινικό και στον υγιή ιστό (Frozen Section Analysis) είναι αργή και μερικές φορές ανακριβής. Κάθε δείγμα που έχει ληφθεί από τον ασθενή, χρειάζεται τουλάχιστον 30 λεπτά για να αξιολογηθεί από τον γιατρό και στο μεταξύ αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης του ασθενούς ή αρνητικών παρενεργειών της αναισθησίας.
Για μερικά είδη καρκίνου, τα λάθη στην αξιολόγηση φθάνουν το 10% έως 20% των περιπτώσεων. Επιπλέον, πρόβλημα αποτελεί και η περιττή αφαίρεση υγιούς ιστού, που αυξάνει τον κίνδυνο για πρόκληση βλάβης στα νεύρα, για αισθητικής φύσεως και άλλα προβλήματα (π.χ. απώλεια του λόγου στους ασθενείς με καρκίνο του θυρεοειδούς).
Οι ερευνητές δοκίμασαν το εργαλείο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr
War Thunder