Όπως αναφέρει το The Intercept, οι πράκτορες εκμεταλλεύονταν την ανοικτή φύση των συγκεκριμένων πλατφορμών, συλλέγοντας δεδομένα για τα αρχεία που οι .....
χρήστες αντάλλασσαν και αναζητούσαν, καθώς και άλλες πληροφορίες.
Στους "στόχους" της αμερικάνικης υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται δημοφιλείς εφαρμογές όπως το KaZaA, το eDonkey2000, αλλά και τα πρώτα δίκτυα που αξιοποιούσαν το πρωτόκολλο BitTorrent.
"Πολλές εφαρμογές, όπως το KaZaA για παράδειγμα, κρυπτογραφούσαν την κίνηση, οπότε έπρεπε να προβούμε σε σχετική αποκρυπτογράφηση πριν αρχίσουμε να αναλύουμε τα μηνύματα. Τελικά αναπτύξαμε την ικανότητα να αποκρυπτογραφούμε την κίνηση σε αμφότερα τα KaZaA και eDonkey, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να βλέπουμε το ποια αρχεία διαμοιράζονταν και ποιες ενέργειες πραγματοποιούνταν", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Τα εργαλεία της NSA όμως δεν περιορίζονταν στα παραπάνω, αλλά επίσης επέτρεπαν την εξαγωγή στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση του κάθε χρήστη, όπως τη διεύθυνση e-mail του, την χώρα προέλευσής του, το ψευδώνυμό του, την τοποθεσία αποθήκευσης των αρχείων, αλλά και μία λίστα με τις πρόσφατες αναζητήσεις του.
Φυσικά, η NSA δεν ενδιαφερόταν για...
Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com