Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το Facebook έχει ως κύρια αποστολή το να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά. Όμως προσπερνώντας αυτήν την αποστολή, το Facebook έχει καταλήξει να κατέχει έναν «χάρτη» στον οποίο υπάρχουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία εκείνων που έχουν λογαριασμό στην πλατφόρμα. Ακόμα και αν ο χρήστης είναι προσεκτικός ως προς τις κινήσεις του, το Facebook γνωρίζει για όλους τους users πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν. Παρακάτω θα δείτε τους τρόπους με τους ....
οποίους συλλέγονται προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες.
Δημιουργώντας ένα profile: Από εδώ ξεκινούν τα πάντα. Όταν δημιουργεί κάποιος ένα account, το Facebook ζητά προσωπικά στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης μαζί με το τηλέφωνο ή το mail. Στη συνέχεια, ζητά κάποιες πληροφορίες, οι οποίες δεν είναι απαραίτητες για την δημιουργία του profile αλλά οι περισσότεροι χρήστες τις καταχωρούν. Αυτές είναι το σχολείο και τα ιδρύματα που φοίτησε κάποιος και εργασίες που έχει κάνει. Άλλα στοιχεία είναι οι πόλεις που έχει ζήσει o user, τωρινές τοποθεσίες ακόμα και το status της σχέσης. Όλα αυτά αποτελούν τον πυρήνα του profile του χρήστη, τον οποίο χρησιμοποιεί το Facebook για να προβάλλει διαφημίσεις.
Τα μηνύματα στο messenger: Το Facebook σκανάρει τα μηνύματα όλων για να απαγορέψει υλικό σχετικό με παιδική πορνογραφία ή άλλο banned περιεχόμενο. Παρόλο που ο τρόπος σκαναρίσματος είναι αυτοματοποιημένος, το messenger συλλέγει πληροφορίες για τα άτομα που επικοινωνείτε, τη συχνότητα και τη διάρκεια των συνομιλιών σας και καταγράφει επιπλέον το ιστορικό τηλεφωνικών κλήσεων αν το χρησιμοποιείτε παράλληλα με το Facebook.
Δραστηριότητα εκτός του Facebook: Το FB παρακολουθεί τους.....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr